Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018

Üniversitemizin de Paydaşı Olduğu "Uluslararası 3. Gençlik Araştırmaları Kongresi" Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Nahçıvan Üniversitesi paydaşlığında ve Başbakanlık Tika'nın destekleriyle "Uluslararası 3. Gençlik Araştırmaları Kongresi" düzenlendi. Nahçıvan Üniversitesi ev sahipliğinde ve devlet protokolünün, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen kongrenin ilk gününde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Kongre Açılış Mesajını üniversitemiz Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Zülfikar Bayraktar katılımcılarla ve misafirlerle paylaştı.

Gerçekleştirilen kongre münasebetiyle Nahçıvan'daki üniversiteleri ziyaret eden Bayraktar, üniversitemiz adına tanıtım faaliyetlerinde bulunarak karşılıklı işbirliği protokolleri noktasında ön görüşmelerde bulundu. Ümit ediyoruz ki, "Bir Millet, İki Devlet" ifadesinin uluslararası terminolojide karşılık bulduğu Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri, özellikle  eğitim alanında gerçekleştirilen ziyaretler ve işbirlikleri ile daha da gelişecektir. Ulusalarasılaşma kapsamında gerçekleştirilen bu ziyaretlerde üniversitemiz yabancı öğrenci çeşitliliğini ve sayısını artırma noktasında önemli bir adım atmıştır.