Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020

Gösterim: 1280

Üniversitemizin Hazırlamış Olduğu Bandırma İşgücü Piyasa Araştırması Projesi BANSİAD Üyeleriyle Paylaşıldı


Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim elemanlarının Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında hazırladıkları “Bandırma İşgücü Piyasası Araştırması: Arz ve Talep Yönlü Analiz” isimli proje, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımlarıyla Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği (BANSİAD) üyelerine 19.02.2020 tarihinde Grand Asya Hotel’de sunuldu. Proje yürütücüsü olarak Prof. Dr. Serap Palaz, projenin Bandırma’da işgücü piyasasına yönelik arz ve talep yönlü analizin önemine değinirken, böylesi kapsamlı bir projenin Bandırma özelinde ilk defa yapıldığını ifade etti. Projede araştırmacı olarak Doç. Dr. Kemal Yıldız, Arş. Gör. Olcay Poyraz ve Arş. Gör. Bilal Coşan’ın da bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Serap Palaz, Bandırma işgücü piyasasının temel karakteristiklerinin resmedilmesi açısından böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu da ayrıca ifade etti.


Etkinlikte öncelikle Türkiye işgücü piyasasının genel yapısını açıklayan Arş. Gör. Bilal Coşan, Türkiye işgücü piyasası ile Bandırma işgücü piyasası arasındaki benzerlik ve farklılıklara değindi. Daha sonra Arş. Gör. Olcay Poyraz, Balıkesir ve Bandırma özelinde İŞKUR verileri üzerinden değerlendirmelerde bulunurken, Prof. Dr. Serap Palaz saha çalışması neticesinde ortaya çıkan bulguların sonuçlarını BANSİAD üyeleriyle paylaştı.


Etkinlikte son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin gelişimine, yeni açılan fakülte ve programlara vurgu yaparken, ayrıca projenin Bandırma işgücü piyasası açısından önemine değindi.