Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019

Gösterim: 1292

Üniversitemizin Ev Sahipliğinde 20-21-22 Haziran 2019 Tarihlerinde Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi Düzenleniyor

Üniversitemizin ev sahipliğinde 20-21-22 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenmekte olan Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Kongresi açılış programı Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


Kongrenin açılış programında sırasıyla ICEESS’19 organizasyon komite başkanı Prof. Dr. Burak Darıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaplan ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. İlk olarak söz alan ICEESS’19 organizasyon komite başkanı Prof. Dr. Burak Darıcı, kongre ile ilgili istatistiksel bilgiler sunarken, bu yıl içerisinde 3 önemli kongre organizasyonu gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.


Prof. Dr. Burak Darıcı’dan sonra söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür bilimsel çalışma içeren kongreleri desteklediklerini ICEESS’19’unda uluslararası ekonomi ve sosyal bilimler alanında başarılı çalışmaların gerçekleşeceğini düşündüklerini ve bu kongrenin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, organizasyon komitesine bu organizasyon için de ayrıca teşekkürlerini ilettiler.


Açılış konuşmalarında son olarak konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir üniversitemizin kuruluşunun 4 yıllık sürecini anlatırken, kongre çalışmalarını her zaman desteklediklerinin ICEESS’19 organizasyonunun da bilimsel anlamda önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı ve bu organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Program açılış konuşmalarının ardından keynote konuşmalarına geçildi.


Sırasıyla Stefano Siviero (Avrupa Merkez Bankası İtalya Direktörü), Prof. Dr. Uğur Soytaş (Ortadoğu Teknik Üniversitesi), Eren Ocakverdi (Yapı Kredi Bankası Ekonomik Araştırmalar Bölümü) Dr. Öğretim Üyesi Cristopher Hannum (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Hüsnü Tekin (Türkiye Cumhuriyeti Finans Ofisi Birim Yöneticisi) alanlarında yapmış oldukları çalışmaları katılımcılara aktardılar. 


Açılış programı sonunda ICEESS’19 organizasyon komitesi başkanı Prof. Dr. Burak Darıcı ve Doç. Dr. Murat Ertuğrul konuşmacılara plaketlerini takdim ederek programı sonlandırdı.