Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021

Gösterim: 708

Üniversitemize Tahsis Edilen Eski Pertevniyal Hastanesinin Restorasyon Çalışması İçin Protokol İmzalandı


Üniversitemize tahsisli olan tarihi eski Pertevniyal Hastanesinin restorasyon çalışmaları için Üniversitemiz, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in imza attığı protokolü Bandırma Kaymakamlığı adına Kaymakam Günhan Yazar ve Bandırma Belediyesi adına Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun imzaladı. İmza töreni öncesinde Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar sırasıyla birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptığı konuşmada, “Yapımına 1925 yılında başlanan, 1932 yılında faaliyete geçen ve 2010 yılına kadar hizmet veren tarihi Pertevniyal Hastanesi binasını bölgemiz insanı ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak için büyük gayret gösterilmiş ve bugün atılan bu imzalarla artık yapım aşamasına geçilmektedir. Öncelikle bina projelerinin hazırlanması, onay süreci ve yapım aşamasına kadar her türlü desteği veren Balıkesir Valiliğimizin şahsında Valimiz Sayın Hasan Şıldak’a, tarihi eski Pertevniyal Hastane binasının Üniversitemize tahsisinde en önemli rolü oynayan Kaymakamımız Sayın Günhan Yazar’a ve restorasyon projesi yapım işini gerçekleştirecek olan Bandırma Belediye Başkanımız Sayın Tolga Tosun’a teşekkürlerimi sunuyorum. BU projenin hayata geçmesiyle birlikte Üniversitemiz şehrimizin merkezinde güzel bir mekâna sahip olmuş olacak. Bu mekânda ilerleyen süreçlerde hem sanatsal ve kültürel aktivitelerin düzenleneceği bir sergi salonu veya müze hem de bölge insanımıza yönelik eğitim faaliyetlerini özellikle BANÜ-SEM, BANÜ-Çocuk Üniversitesi ve diğer uygulama ve araştırma merkezlerimiz üzerinden yoğunlaştıracağımız eğitim ve toplantı sınıflarının yer almasını planlıyoruz. Protokolümüz bölgemize ve Üniversitemize hayırlı olsun.” dedi. 

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ise, “Kurumlarımız güzel bir amaç için bir araya geldi. Bandırmamızın yıllarıdır kanayan yarası ama aynı zamanda en büyük değerlerinden birisi olan Pertevniyal Hastanesinin yapacağımız protokolle restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Geçmişte hastane bizim olsun diye müracaatlarda bulunduk ancak Bandırmamızın göz bebeği kurumlarından bir tanesi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine devir işlemi gerçekleşti. Üniversitemizin de kendi bütçesi üzerinden bu restorasyon çalışmasını gerçekleştirmesinin biraz güç olmasından kaynaklı olarak biz destekleme kararı aldık. 

İnşallah 2010 yılından beri atıl durumda olan ve her ne kadar koruma altına alınsa da bir şekilde kötü ve atıl durumda bulunan eski Pertevniyal Hastanesini ve özellikle de çevre restorasyonunu yapıp geliştirip güzelleştirip Bandırmalı vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde hizmete açacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bandırma hem çok önemli bir sıkıntısından kurtulmuş olacak hem de önemli bir tarihi eseri kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da konuşmasında, “Göreve başladığımda Bandırma’daki en büyük sorunlardan biri eski Pertevniyal Hastanesinin durumuydu. İçi harap olmuş tahrip edilmişti. Sağ olsun belediyemizin destekleriyle içerisini temizledik ve giriş çıkışları engelledik. Binayı kurtarmak adına çözüm aramaya başladık. İlerleyen süreçte anladık ki, Sağlık Bakanlığı orada herhangi bir çalışma yapmayacak, şöyle bir karar alarak arsayı ikiye böldük. 7 dönümlük alanı 2’ye böldük. Yaklaşık 3 dönümünü Sağlık Bakanlığına bıraktık ve bu günlerde de orada yapılacak güzel bir eserin projesi hazırlanıyor. Geri kalan 4 dönümünü de o arsadan ayırarak normal hazine mülküne dönüştürdük. O arsayı Üniversitemizin de sıcak bakması üzerine Üniversitemize 2 yıl önce tahsis ettik. Belediye Başkanımızla da görüştük, o da bu projeye sıcak yaklaştı. O dönemde valiler kararnamesi ile Valimiz Sayın Hasan Şıldak göreve geldi. Yeni Valimiz gelince ona da bir bilgi notu olarak konuyu aktardım. Sağ olsun aynı anlayışla bizi destekledi. Projesi de Valiliğimiz tarafından ihale edildi ve yaptırıldı. Artık son aşamaya gelindi. Yapım işini üstlendiği için Belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol imza töreni gazetecilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.


Fotoğraflar