Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021

Üniversitemizden 1505 TÜBİTAK Proje Önerisi Başarısı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından 1505 kodlu Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı kapsamında başvurusu yapılan, "Dikey Eksenli Rüzgâr Türbinleri İçin Düşük Maliyetli Seramik Mıknatıs Kullanımına Uygun Senkron Generator Geliştirilmesi" başlıklı proje önerisi, TÜBİTAK tarafından Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde değerlendirilerek desteklenmesi uygun görüldü.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Adem Dalcalı’nın yürütücülüğünde gerçekleşen projede, Rektör Yardımcımız ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Dr. Öğr. Üyesi Harun Özbay araştırmacı olarak, Arş. Gör. Emre Çelik’in ise bursiyer olarak görev alıyor. TÜBİTAK tarafından kabul edilen yaklaşık 400.000 TL bütçeli projede emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik eder, projenin tamamlanma sürecinde kendilerine başarılar dileriz.