Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019

Üniversitemizde “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” Düzenlendi

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğrencilerimize yönelik olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” düzenlendi. 25-26 Aralık tarihlerinde gerçekleşen eğitimde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Doç. Dr. Alper Kılıç ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğretim Görevlisi Fehim Göze, öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği alanlarında genel konular, sağlık konuları ve teknik konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

Düzenlenen eğitimde çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü ile tahliye ve kurtarma konuları öğrencilerimize detaylıca anlatıldı.