Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018

Gösterim: 1081

Üniversitemizde “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı” Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Evren İpek ile Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arslan, akademik birim yöneticilerimiz ve akademik personelimiz katıldı.

Düzenlenen akademik kurul toplantısında konuşan Rektör Yardımcımız ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Suat Uğur, “Üniversitemizde bu yıl göreve başladım ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili olarak sizleri henüz yeni yeni tanıyorum. Uzun zamandır Dekan Yardımcılığı görevini sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Evren İpek’in tecrübelerinden faydalanmak istedik ve çalışmalarımızı onunla birlikte sürdüreceğiz. Ayrıca Dekan Yardımcılığı görevine yeni başlayan Dr. Öğr. Üyemiz Neslihan Arslan genç bir akademisyenimiz ve bizler de onun enerjisinden faydalanmak istiyoruz.” dedi. Rektör Yardımcımız ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Suat Uğur, konuşmasının devamında, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin, yönetimi, bölümleri, mevcut personel sayısı, akademik personelinin unvana, cinsiyete ve bölümlere göre dağılımı,  2018 yılında göreve yeni başlayan ve/veya unvanı değişen akademik personeli, bölümlere göre öğrenci sayısı, uluslararası öğrenci sayısı, akademik teşvikleri, 2017 yılı akademik faaliyet raporu ve kontenjanlarının gelişimi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Rektör Yardımcımız ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Suat Uğur’un konuşmalarının ardından sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Bu sene Türkiye’deki tüm İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nde kontenjan sorunu oldu. Bu durum üniversitemize de biraz yansıdı. Geçen sene de Meslek Yüksekokullarımız’da kontenjan sıkıntısı vardı ancak bu sene öyle bir sorunumuz olmadı. Üniversitemize bu yıl kazandırdığımız yeni bölümler büyük ilgi gördü. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak bizi ilgilendiren en önemli husus eğitim kalitemizi artırmaktır. Bu kapsamda üniversitemizde yabancı dil ile eğitim veren programlar da açmak istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında da önemli gelişmeler var. Uluslararası öğrenci sayımız gittikçe artıyor. Şu an yaklaşık 530 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Hemen hemen her bölüm ve programda uluslararası öğrencimiz mevcuttur.  İnşaatlarımız ve projelerimiz için Ankara’da ilgili kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Şu anda Öğrenci Yaşam Merkezi ve Merkezi Derslik inşaatlarımızın yüzde ellisi tamamlanmış durumda. Üst katımızda devam eden 7.500 m2’lik inşaat da bitmek üzere. Ayrıca Merinos arazisi için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile görüştük, kendisi bu konuya oldukça sıcak bakıyor. Üniversite olarak bizim için önemli bir diğer konu ise üniversite-sanayi iş birliği. Bunun yanı sıra teknokent ve teknoloji ofisi kurmayı da planlıyoruz. Bu kapsamda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz başta olmak üzere tüm fakültelerimize iş düşecek. Akademik personelimiz için önemli olan bir diğer husus da akademik teşviktir. Geçen yıl Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan “Akademik Performans Sıralaması”nda 25.sırada bulunarak çok önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha da iyi sonuçlar almayı umuyoruz. Yeni Eğitim-Öğretim yılı için hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı” akademik personelimizin dilek ve temennileri ile sona erdi.