Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019

Gösterim: 1458

Üniversitemizde “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı” Başladı

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak düzenlenen, Üniversitemiz fakülte, meslek yüksekokullarımız ve bölümler ile ilgili bilgilerin yanı sıra, öğrenci işleri, sağlık, kültür, spor, bilgi-işlem, kütüphane ve değişim programları konularında da detaylı bilgilerin yer aldığı “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı” başladı.


Oryantasyon Programı kapsamında gerçekleşen ilk oturumda Yabancı Diller Yüksekokulumuz’a yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü’müz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın yapmış olduğu açılış konuşması ve sonrasında Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Kazım Ar’ın yüksekokulumuz ile ilgili yapmış olduğu tanıtım sunumunun ardından Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Davut Araç, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Psikolog Mehmet Karabatan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Barış Yıldırım ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Teknik Personeli Çağıl Aytan, birimleri hakkında detaylı bilgiler aktardılar. 


Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Davut Araç, üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetleri ile kayıt ve sınav dönemleri, kayıt dondurma ve kayıt yenileme işlemleri, azami öğrenim süreleri, öğrenci danışmanlığı, ders alma-bırakma, derslere devam, sınavlar ve değerlendirme, mazeret sınavları, BANÜ-MOBİL uygulaması ve öğrenci disiplin yönetmeliği gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu.


Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Psikolog Mehmet Karabatan ise öğrencilerimize yemekhane hizmetleri, öğrenci yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma imkânı, spor tesislerimiz ve öğrenci topluluklarımız hakkında bilgilendirmeler yaptı.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Barış Yıldırım, öğrencilerimize üniversitemiz kütüphanesinin fiziki yapısı, çalışma saatleri ile mevcut basılı ve dijital kaynaklar hakkında bilgilendirmede bulundu.


Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Teknik Personel Çağıl Aytan ise öğrencilerimizi yerleşkelerimizdeki wi-fi imkânı, öğrenci bilgi sistemi gibi konularında bilgi paylaşımında bulundu.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş’ın kapanış konuşmasıyla son bulan Oryantasyon programımızın ilk oturumu sonunda öğrencilerimiz yapılan bilgilendirmelerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.