Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Topluluğu Tarafından "Avrupa Birliği'nin Geleceği, Avrupa Birliği Nereye Gidiyor?" Konulu Konferans Düzenlendi

Konferansa Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger konuşmacı olarak katıldı. Ülger, “Avrupa Birliği başlangıcında bir ütopyaydı. Bu ütopya zamanla gerçek oldu. Avrupa Birliği aslında yeni bir Roma İmparatorluğu yaratma projesidir. Ancak şuan Avrupa Birliği 10-15 yıldır bir fetret dönemi yaşıyor. Avrupa Birliği kesinlikle bir Amerikan kurgusudur. Avrupa’yı 1945 yılının ardından ayağa kaldıran Marshall yardımları olmuştur.” dedi.

Avrupa Birliğiyle ilgili gelecek senaryolarından da bahseden Ülger bu senaryolar arasında, “seçmeli Avrupa, Avrupa Birleşik Devletleri, çok vitesli Avrupa, değişen geometri Avrupa, iç içe geçmiş halklar Avrupa ve esnek bütünleşme” olduğunu söyledi.

İlgi ile takip edilen konferans konuşmacıya teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.