Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019

Gösterim: 9153

Üniversitemiz, ÜNİAR Tarafından Gerçekleştirilen "Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu"na (DÜS 2019) Göre, 116 Devlet Üniversitesi Arasında 17. Olarak İstikrarlı Yükselişini Sürdürdü

Üniversitemiz, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen ve 2018 yılı akademik performanslarının değerlendirildiği "Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu"na (DÜS 2019) göre, 116 devlet üniversitesi arasında 17. olarak istikrarlı yükselişini sürdürdü. Üniversitemiz, 2016 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda da 63 devlet üniversitesi arasında 5. sırada yer almıştır. 

"Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu" (DÜS 2019) için tıklayınız…

Kuruluşundan bugüne Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi akademik alanda da büyümeye ve gelişmeye hızla devam ediyor. Bu doğrultuda Üniversitemiz, temel amacı Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak olan “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu”na (DÜS 2019) göre 116 Devlet Üniversitesi arasında 17. olarak yeni bir başarıya daha imza attı.

Üniversitemiz, 2016 yılı akademik performanslarının değerlendirildiği 2017 yılı “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2017)”nda 97 devlet üniversitesi arasında 86. sırada ve 2017 yılı akademik performanslarının değerlendirildiği 2018 yılı “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2018)”nda ise 108 devlet üniversitesi arasında 25. sırada yer alarak büyük bir atılım gerçekleştirmişti.

Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Arasında 17. Oldu

Üniversitemiz bu yıl da 2018 yılı akademik performanslarının değerlendirildiği 2019 yılı “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)”nda 116 devlet üniversitesi arasında 17. olarak akademik başarıda istikrarlı yükselişini sürdürmüştür.

Üniversitemiz 2016 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Arasında Beşinci

Üniversitemiz, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun 2016 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda 63 devlet üniversitesi arasında 5. sırada yer almıştır.

Denizcilik Fakültemiz Alanında Yine Birinci

Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun Denizcilik/Deniz Bilimleri Fakülteleri Sıralaması’nda 7 devlet üniversitesi arasında 1. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etmiştir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Büyük Bir Yükselişe Geçerek Alanında 2. Oldu

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun İİBF/İşletme/İktisat/Yönetim Bilimleri Fakülteleri Sıralaması’nda 60 devlet üniversitesi arasında 2. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Alanında 4. Sırada​

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri Sıralaması’nda 15 devlet üniversitesi arasında 4. sırada yer almıştır.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Alanında 27. Oldu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun Sağlık Bilimleri/Hemşirelik Fakülteleri/Sağlık Yüksek Okulu Sıralaması’nda 50 devlet üniversitesi arasında 27. sırada yer almıştır.

Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültemiz de Alanında 3. Olarak Büyük Bir Başarı Elde Etti​

Üniversitemiz Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)’nun Uygulamalı Bilimleri Fakülteleri/Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulları Sıralaması’nda  15 devlet üniversitesi arasında 3. sırada yer almıştır.

En Yüksek Performans Gösteren Fakülteler Sıralaması’nda Denizcilik Fakültemiz 9., İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ise 16. 

“Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması Raporu (DÜS 2019)"nun En Yüksek Performans Gösteren Fakülteler Sıralaması’nda Denizcilik Fakültemiz, ilk 20 devlet üniversitesi arasında 9. sırada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ise 16. sırada yer almıştır.

Üniversitemizin akademik başarısındaki istikrarlı yükselişini ifade eden bu sonuçlar üniversitemizi gururlandırmıştır.

"Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu" (DÜS 2019) için tıklayınız...

 


Fotoğraflar