Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021

Üniversitemiz Türk Kızılayı ve Marmara Adalar Belediyesi İşbirliğiyle Kurtuluş Gemisi Anma Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi, Türk Kızılayı ve Marmara Adalar Belediyesi işbirliğiyle, İkinci Dünya Savaşı'nda Yunanlılara 4 kez insani yardım malzemesi götüren ve 5. seferini yaparken 20 Şubat 1942'de Marmara Adası açıklarında Domuz Burnu mevkiinde kayalıklara çarparak batan Kurtuluş Gemisi’ni anma töreni düzenlendi. Törene Marmara Kaymakamı Göksel Yüksel, Marmara Adalar Belediye Başkan Vekili Recep Ali Ayaz, Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Gökmen Orak, İlçe Emniyet Amiri Uğur Balcı, Liman Başkanı Fikret Ayaz ve Türk Kızılayı temsilcileri katıldı.

Programda ilk tören geminin battığı Domuz Burnu'nda teknelerden suya çelenk bırakılmasıyla gerçekleşti. Sonrasında ise Saraylar Mahallesi'nde "Yükü İnsanlık Olan Kurtuluş Gemisi" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı. Program, "Barışı Taşıyan Gemi Kurtuluş" belgeselinin yönetmeni Erhan Cerrahoğlu'nun çevrimiçi katıldığı söyleşiyle sona erdi