Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019

Gösterim: 1751

Üniversitemiz Tarafından Gönen’de Kurulacak Olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Fizibilite Çalışması için İmzalar Atıldı

Gönen Belediyesi tarafından Üniversitemize tahsisi gerçekleşen yaklaşık 9 dönümlük termal arazi üzerinde inşa edilecek olan ve içerisinde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilgili bölümleri ile kuruluş aşaması tamamlanmak üzere olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (Termal Sağlık Merkezi) bulunduğu proje ile ilgili önemli bir adım daha atıldı.


Kurulacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (Termal Sağlık Merkezi) ile Türkiye’nin ilk termal turizm şehirlerinden biri olan Gönen’de, kaynak zenginliği, coğrafi avantajları ve büyükşehirlere yakın konumundan yararlanılarak bir sağlık turizmi destinasyonu yaratılması amaçlanmaktadır. Termal kent vizyonu çerçevesinde, modern anlayışa ve turizm trendlerine uygun olarak kurulması hedeflenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizin (Termal Sağlık Merkezi) fizibilite çalışmalarının gerçekleştirilmesi için Balıkesir Valiliği himayelerinde, Üniversitemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Gönen’de uluslararası ölçülerde hizmet verecek nitelikte bir kür merkezi olma niteliği de taşıyacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizin (Termal Sağlık Merkezi) fizibilite çalışmalarını kapsayacak olan bu işbirliği protokolünü, Gönen Yıldız Termal Otel’de “4. Uluslararası Termal Turizm Zirvesi 2. Danışma Kurulu Toplantısı” öncesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) adına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gönen Belediyesi adına Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Üniversitemiz adına ise Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir imzaladı.


Fotoğraflar