Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019

Gösterim: 1245

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde “Bandırma Minyatürü” Açılışı Gerçekleşti

 

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi, rekreasyon alanı içerisinde “Bandırma Minyatürü” eseri açılışı gerçekleştirildi. Çini Sanatçısı N. Hasan Çolpan’ın eseri olan, çini sanatıyla minyatür sanatının bir araya getirilmesinden oluşan “Bandırma Minyatürü” eserinin açılışı; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, il ve ilçe protokolü ile Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada “ Bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyan ve yüzyıllar boyunca varlığını sürdürerek gelecek nesillere miras olarak kalacak önemli bir sanat eseri olma hüviyetini taşıyan “Bandırma Minyatürü”, Üniversitemize ve şehrimize de sanatsal bir zenginlik katmıştır.” diye konuştu.

Açılış töreninde eser sahibi Bandırma’lı Çini Sanatçısı N. Hasan Çolpan’a Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından plaket takdiminde bulunuldu.


Fotoğraflar