Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018

Gösterim: 993

Üniversitemiz İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hanefi Yazıcı, Üniversitemizi İİT Üyesi Ülkeler Arabuluculuk Konferansı’nda Temsil Etti

Türkiye'nin 2016 yılından bu yana yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanlığı'nda başlatılan İİT Üyesi Ülkeler Arabuluculuk Konferansları'nın ikincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansa Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran, İİT Genel Sekreter Yardımcısı Yousef Aldobeay, İİT nezdinde büyükelçi-daimi temsilciler, üye ülkelerden kıdemli memurlar ve akademisyenler katılırken üniversitemizi ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hanefi Yazıcı temsil etti.

Açış konuşmalarını gerçekleştiren Dışişleri Bakan Yardımcımız Selim Kıran, “İslam İşbirliği Teşkilatı, coğrafi genişlik ve nüfus bakımından Birleşmiş Milletler’den sonraki en büyük uluslararası kuruluştur. Bu nedenle, küresel barış ve istikrar arayışında büyük bir potansiyele sahiptir. Üye ülkelerin iş birliği daha da artırılmalıdır.” diye konuştu.

Konferansta üye ülkelerin içinde bulunduğu çatışmaların çözümü ve yeni çatışmaların önlenmesine yönelik olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın  Arabuluculuk Kapasitesini Geliştirme başlıklı kararının uygulanabilmesi için atılması gereken adımlar değerlendirildi.


Fotoğraflar