Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018

Gösterim: 2874

Üniversitemiz Gönen Meslek Yüksekokulu’nda “Arduino ve Raspberry Pi ile Programlama Eğitimi ve Uygulamaları Projesi” Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

“Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında düzenlenen “Arduino ve Raspberry Pi ile Programlama Eğitimi ve Uygulamaları” projesinin tanıtımı ve sertifika töreni Gönen Meslek Yüksekokulumuz’da gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Alpaslan Serel koordinatörlüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu yürütücülüğünde gerçekleştirilen, üniversitemizden de dokuz öğretim elemanının katılmış olduğu proje, robotik uygulamalar geliştirmenin yanı sıra çocuklara ve yetişkinlere kodlamayı sevdirmek ve algoritmik düşünme becerileri kazandırmak amacıyla düzenlenmektedir. Gerçekleştirilen eğitime katılan öğretim elemanlarımız, “Arduino ve Raspberry Pi” uygulamasını yapmak ve eğitimini vermek için sertifika sahibi olmuşlardır.

Gönen Meslek Yüksekokulumuz’da projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in koordinatörlüğünü gerçekleştirdiği, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu’nun Proje Yürütücüsü olduğu eğitimde “Blok Temelli Programlama ve Robotik Kodlama (mBot ve mBlock), Temel Elektronik ve Devre Elemanları, Arduino Geliştirme Kartı Uygulamaları, Robotik Kodlama Uygulama Yapılandırmaları (Rasbian Kurulumu Linux Komutları), İleri Seviye Programlama ve Robotik Kodlama (Raspberry Pi GPIO Uygulamaları) ve Raspberry Pi Uygulamaları (OpenCV ile Görüntü İşleme, Arduino ile İletişim)” konuları işlenmiş ve “Bluetooth Kontrollü Akıllı Araç, Trafik Levhalarına Göre Yolunu Takip Eden Otonom Araç , Kendini Dengeleyen Robot, Akıllı Ev Sistemleri ile ilgili Sensör Sistemleri ve Çizgi İzleyen Araçlar”  geliştirilmiştir.

Bu eğitim, katılımcılarının gündelik hayatlarında karşılaştıkları problemlere çözüm getirebilmelerine, beceri ve yetkinliklerini derslerine entegre edebilmelerine ve hayal güçlerini geliştirerek üretim ve girişimciliği ortaya çıkarabilmelerine katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi için kod okuryazarlığı bilincinin yayılmasını da amaçlamaktadır. Sonuç olarak, kodlama eğitimleri ile sebep sonuç ilişkisi kurma, inovatif düşünceleri artırmak ve takım halinde çalışma yeteneklerini geliştirmek hedeflenmektedir.