Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2022

Gösterim: 718

Üniversitemiz GMKA Tarafından Geliştirilen Yapay Zeka Yetiştirme Programı Protokol İmza Törenine Katıldı

11. Kalkınma Planı, Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu politikaları, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Planı ve 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi kapsamında Ulusal Yapay Zekâ Strateji Belgesi (UYZSB) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Üniversitemiz, Balıkesir Üniversitesi,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliğinde Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan TR22 Bölgesinde Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zeka) protokolü imzalandı.
 Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş’ın imza attığı protokol ile başlatılan çalışmayla bölgede yer alan üniversite ve liselerde yapay zekâ alanında bir farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Programa herhangi bir bölüm kısıtlaması olmadan ilgisi olan her öğrenci dâhil olabilecektir.
BTK Akademi tarafından çevrim içi eğitim platformunda programa özel olarak Yazan Zekâ Eğitim Modülü oluşturulacak ve bu eğitimleri tamamlayan öğrenciler arasından belli testler yapılarak bölgemizdeki 3 Üniversiteden ve 2 İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 30’ar başarılı öğrenci seçilerek toplamda 150 öğrencilik bir liste belirlenecektir.
2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle seçilen 150 öğrenciye ilgisine ve düzeyine göre özel ileri düzey yapay zekâ eğitimleri verilerek öğrenci gruplarından yapay zekâ alanında projeler geliştirmeleri istenecek, bu süreçte mentorluk ve uygulama desteği sağlanacaktır.
Yapay Zeka Yetiştirme Programının şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin gelişimi için önemli bir adım olacağına inanıyor, Üniversitemiz öğrencilerinin projeye katılımlarını destekliyoruz. 
Proje için www.yazanzeka.org adresinden detaylı bilgi alınabilmektedir.


Fotoğraflar