Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019

Gösterim: 783

Üniversitemiz, Edremit’te Düzenlenen “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi 3. Danışma Kurulu Toplantısı”na Katıldı

İlki Afyonkarahisar, ikincisi Denizli ve üçüncüsü Sivas’ta düzenlenen “Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin dördüncüsü 25-29 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleşiyor. Gerçekleşecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 3. Danışma Kurulu Toplantısı, zirvenin paydaşı olan Üniversitemizin de katılımıyla Edremit’te gerçekleşti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, kaymakamlar, belediye başkanları, ticaret odaları ve ticaret borsaları başkanlarının yanı sıra ilgili kurumların yönetici ve uzmanları ile özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.


Gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemizi temsilen, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. İsmail Şahin, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Hüseyin Eseceli ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreterimiz Nejlet Kılıç da katılım gösterdi.


Balıkesir Valiliği himayelerinde, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi” ile 20 ilçesinin 13’ünde jeotermal kaynak bulunan Balıkesir’in termal ve sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelmesi hedeflenmektedir. 


56 ülke ve 161 şehirden katılım beklenen “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin  3. Danışma Kurulu Toplantısı, toplantıya katılan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.


Fotoğraflar