Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018

Gösterim: 1034

Üniversitemiz Düzenlediği Basın Toplantısıyla Basın Mensuplarını Ağırladı

Üniversitemizin kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı periyodik olarak düzenlemekte olduğu basın toplantıları çerçevesinde, Rektörlük Binamız’da kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından, “Yeni Merkez Yerleşke İnşaat Projesi” kapsamında ek hizmet alanları inşaatı, merkezi derslik ve öğrenci yaşam merkezi başta olmak üzere mevcut ve yeni açılacak akademik birimler, bölüm ve programlarımız, düzenleyicisi veya paydaşı olduğumuz ulusal ve uluslararası sempozyumlar, uluslararası iş birliği anlaşmalarımız, uluslararası öğrencilerimiz ve BANÜ-TÖMER çalışmalarımız, üniversite-sanayi iş birliği, BANÜ-KAGEM ile İşkur ortak projeleri ve Teknoloji Transfer Ofisi ile Teknokent kuruluş çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. İsmail Şahin, Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Kahya, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Mustafa İmamoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe ile Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek katıldı.

Basın mensupları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Zaman zaman üniversitemiz hakkındaki güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla sizlerle buluşuyoruz. Sizlere öncelikle, aramıza  yönetici olarak yeni katılan Prof. Dr. Feyzulah Temurtaş’ı tanıtmak istiyorum. Geçen yıl aramıza katılan ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Feyzulah Temurtaş hocamız, Rektör Yardımcılığı görevine başlamış ve böylelikle Rektör Yardımcılığı pozisyonu için görev yapan hoca sayımız üçe çıkmıştır. Üniversitemiz kurumsallaşma çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Akademik ve idari personel sayılarımızla birlikte öğrenci sayılarımız da artmaya devam ediyor. Bu kapsamda birkaç hafta önce, YÖK’e yeni kurmak istediğimiz fakülte ve meslek yüksekokulu bölümleri ile alakalı teklifimizi sunduk. Birkaç hafta içerisinde cevap alacağımızı tahmin ediyoruz. Ayrıca uzun zamandır düşündüğümüz  Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni de kurmak istiyoruz. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin yanı sıra Tıp ve Hukuk Fakülteleri açılması ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Ayrıca biliyorsunuz ki, Denizcilik Fakültemiz Türkiye’de ISO 9001 kalite belgesini alan 51 fakülteden biri oldu. Biz de Bandırmamızın bir liman kenti olduğunu da göz önünde bulundurarak, bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırmak amacıyla YÖK’e Denizcilik Meslek Yüksekokulu teklifinde bulunduk.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde de BOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu açmayı planlıyoruz. Bunun için Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ile bir protokol imzalayarak YÖK’e BOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu açma talebimizi sunduk. Yeni kurulacak olan meslek yüksekokulumuz için, elektrik, elektronik teknolojisi, makine, kaynak teknolojisi ve kimya teknolojisi bölümlerini de talep ettik.

Manyas ve Erdek Meslek Yüksekokullarımız’ın sosyal bilimler alanında, Gönen Meslek Yüksekokulumuz‘un ise bilişim ve grafik tasarım alanında açılacak olan yeni bölümler ile güçlendireceğiz.

Gönen ilçesi termal anlamda ülkemizin sayılı bölgelerinden birisidir. Biz de bu alandaki araştırma faaliyetlerinin sürdürülebilmesi amacıyla, orada bir uygulama ve araştırma merkezi kurmak istiyoruz. Bu kapsamda, Gönen Belediye Başkanımız ve Gönen Kaymakamımız ile yeni bir protokol imzalayacağız. Yıldız Otel’in arka tarafında bir bölge var. Bu protokolle, o arazinin, üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi için üniversitemize tahsisini talep etmiş olacağız. Güney Marmara Kalkınma Ajansı da bu konuda bize destek olacağını ifade etti.

Teknokent hakkında da bize çok soru geliyor. Üniversitemiz kurulduğunda, üç yıl içerisinde bünyemizde Teknokent kurmayı planlamıştık. Bu anlamda iki aşamada ilerlemeyi düşünüyoruz. Öncelikle birkaç ay içerisinde Teknoloji Transfer Ofisi kurmayı planlıyoruz. Bu, bize proje altyapısı açısından gelişim sağlayacaktır. Bir yıl içerisinde de Teknokent’i  kurmuş olacağız.

İşkur ile iş birliğimiz gelişiyor. Bandırma Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrullah Narin Bey, üniversitemize bu konularda gerekli desteği her zaman sağlıyor. İşkur ile yoğun bir iş birliğimiz söz konusudur. İşkur, bize üniversitemizde görev yapmak üzere iki personel tahsis etti. Üniversitemizde İşkur Hizmet Merkezi ve Kariyer Geliştirme Merkezimiz birlikte çalışarak öğrenicilerimize mesleki yönlendirme rehberliği yapmakta, ayrıca mesleki yönelim bataryasıyla öğrencilerimiz yatkın oldukları meslekler hakkında bilgi sahibi de olabilmekte. İşkur’da kayıtlı olan iş ilanları eş zamanlı olarak Kariyer Geliştirme Merkezimiz’in internet sayfasında paylaşılmaktadır. Böylelikle öğrencilerimiz kendilerine uygun olduğunu düşündükleri pozisyonlarda istihdam olanaklarını görerek başvuruda bulunabilmektedirler. İşkur ile üç yıldır Nisan ayı içerisinde yapmakta olduğumuz Kariyer Günleri etkinliğimiz var. Bu etkinliğimiz devam edecektir. Bu etkinliği daha da geliştirerek önümüzdeki aydan itibaren meslek yüksekokullarımızda Kariyer Festivali etkinlikleri düzenleyeceğiz.

Üniversitemiz çok sayıda uluslararası kongre ve sempozyumun düzenleyicisi veya paydaşı konumundadır. Bu yıl içerisinde düzenlemeyi planladığımız 32 uluslararası kongre ve sempozyum vardı, yurt içi ve yurt dışında olmak üzere bunların 27’sini gerçekleştirmiş durumdayız. Yıl sonuna kadar da biri Bandırma’da olmak üzere toplam 5 tane daha uluslararası kongre ve sempozyum gerçekleştireceğiz. En son Özbekistan‘ın Buhara kentinde bir konferansımız oldu. Bu konferansa Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar da onur konuğu olarak katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile iş birliği halinde “IX. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi gerçekleşecek. Bu yıl ÇOMÜ ile birlikte Çanakkale‘de dokuzuncusunu gerçekleştireceğimiz kongrenin, onuncusunu önümüzdeki yıl Bandırma’da gerçekleştireceğiz.

12.000 civarı öğrencimiz var. Aslında beklentimiz 12.500 civarında bir öğrenci sayısına ulaşmaktı. Ancak bu yıl, ülkemizdeki tüm İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri‘nin doluluk oranlarında büyük bir düşüş meydana geldi. Bu durumun bizi de etkilemesi nedeniyle öğrenci sayımız 12.000 civarında gerçekleşti.

Beni sevindiren hususlardan biri spor alanında üniversitemizin göstermiş olduğu gelişimdir. 28 spor dalında 50 kategoride mücadele ediyoruz. 500‘e yakın lisanslı sporcumuz var ve 17 antrenörle çalışıyoruz. Öğrencilerimizin spora olan bu ilgisi bizleri memnun etmekte ve üniversite olarak öğrencilerimize sportif faaliyetlerde her türlü desteği sağlamaktayız.

Üniversitemiz bünyesinde 45 adet öğrenci topluluğu bulunmakta ve 5 adet öğrenci topluluğu da kuruluş aşamasındadır. Öğrenci topluluklarımızın sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerini çok önemsiyor ve onlara her türlü imkanı bütçemiz dahilinde sunmaya çalışıyoruz. 

Üniversitemiz kütüphanesinde 400.000’e yakın basılı ve elektronik kitabımız mevcut.

Uluslararası iş birliği anlaşma sayımız 70, çok yakında bu sayı 90 civarında olacak. Öğrencilerimiz değişim programları imkanından da faydalanıyorlar. Erasmus ve Mevlana programları ile birçok dünya üniversitesinda öğrencilerimiz eğitim görme imkanına sahip oluyor.

Bu sene uluslararası öğrenci sayımızda büyük bir artış meydana geldi. 530 uluslararası öğrencimiz mevcut. Kuruluşu yakın zamanda tamamlanan BANÜ-TÖMER’de gerek kendi öğrencilerimiz gerekse dışarıdan kayıt yaptıran 100’ün üzerinde uluslararası öğrenci Türkçe eğitimi almaktadır.

İnşaatlarımız devletimizin imkanları çerçevesinde ilerliyor. Mevcut binalarımızın üst katlarında ek hizmet alanları oluşturmak amacıyla başlamış olduğumuz inşaatlar tamamlanmış ve tefrişat aşamasına geçilmiştir. Böylelikle yaklaşık 7.500 m2 alanı üniversitemize kazandırmış oluyoruz.  Bu alanın, 2000 m2‘si kütüphane,1000 m2‘si akademisyen odası, geri kalan kısmın büyük bir bölümü ise Denizcilik Fakültemiz’e tahsis edilmiştir. Ayrıca idari birimler için de yer ayrılmış bulunmaktadır.

Yeni Merkez Yerleşke Projemiz kapsamında 26.500 m2‘lik merkezi derslik kaba inşaatı %60 seviyesinde tamamlanmış durumdadır. Bu inşaatın 5.000 m2’sinin iki ay içerisinde tamamlanarak kullanıma açılmasını planlamaktayız. Bu alanda 5 adet laboratuvar, 17 adet derslik ve akademisyen odaları yer alacaktır.

10.200 m2’lik kapalı alanı kapsayan öğrenci yaşam merkezimizin de kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış durumdadır. Önümüzdeki sene 1000 kişilik öğrenci yemekhanesini kullanıma açmak istiyoruz.

Merkez Yerleşkemiz’e bitişik durumda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın mülkiyetindeki arazi ile ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Yakın bir zamanda olumlu bir sonuç alacağımızı düşünmekteyiz. Çok amaçlı kapalı spor salonu projemiz için Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de tekrar görüşme sağladım. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Bunların yanı sıra Merkez Yerleşkemiz içerisinde 4 binadan oluşacak, 1300 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu ve sosyal tesisi yapımı için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 12 Ekim 2018 tarihinde ihale gerçekleştirilmiş olup çalışmalar başlatılmıştır.diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren basın toplantısının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı.

Gerçekleşen basın toplantısı sonrasında Rektörümüz ve üniversitemiz yönetiminden oluşan heyet, basın mensuplarına ek hizmet alanları ve Yeni Merkez Yerleşke projemiz kapsamında yürütülen inşaat çalışmalarını gezdirerek bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, Rektörümüz’ün, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etmesiyle sona erdi.