Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019

Gösterim: 784

Üniversitemiz “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” Dolayısıyla Bandırma Garnizon Şehitliği’nde Düzenlenen Resmi Törene Katıldı

Üniversitemiz, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” dolayısıyla, Bandırma Bandırma Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen resmi törene katıldı.
Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete’nin katıldığı törende, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Alb. Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri,  ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.


Eti Maden İşletme Müdürlüğü’nde şehit ailelerine kahvaltı verilmesiyle başlayan resmi tören programı, Şehitler Anıtı’na Bandırma Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Bandırma Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Bandırma Temsilciliği tarafından çelenk konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. 


Programın devamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Mete “Vatan kavramı, vatan mefhumu milletimiz için çok ayrı bir öneme sahiptir. Türk ordusunun seferleri bir çapul yağma harekâtı değildir. Gittikleri yerleri yurt edinir ve vatan tutar, orayı ihya eder, imar eder, kalıcı olmayı hedefler. Bu sebeple tıpkı Anadolu'da olduğu gibi, bir zamanlar Balkanlar’ın da tamamı Türk yurduydu. Oralarda bir yer fethedildiğinde, bütün Anadolu'dan, Manisa'dan Muğla'dan Denizli'den Kastamonu'dan, Antalya'dan, Isparta'dan, Çorum'dan her taraftan Türkler, akın akın o bölgeye yerleştirilmişler ve oraları yeni vatanları haline getirmişlerdir. Ancak Türkler bu coğrafya geldikleri 1000 yıldan beri buradan atılmaya da çalışılmaktadır. Böyle sıkıntılı dönemlerde mutlaka bu milletin içinden biri çıkmış, liderlik yapmış, birlik ve beraberliği sağlamayı başarmıştır. Bu kişi yeri gelmiş Selçuk Bey olmuş, yeri gelmiş Alparslan, yeri gelmiş Ertuğrul Bey veya Osman Bey olmuş. Böylelikle de koskoca 600 yıllık Osmanlı Devleti kurulmuştur ama süreç durmamış birliği ve dirliği bozmaya devam edenler yüzünden koskoca bir devlet, sancılı bir şekilde yıkılmış ama bu sefer de bu milletin içinden yine bir baş, yine bir lider çıkmış. Böylelikle Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur." diye konuştu.


İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 100. Yıl Cami Müezzini Rıdvan Çelik’in, Kuran-ı Kerim Tilaveti’nde bulunması sonrasında Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher tarafından şehitlerimiz için dua edildi.
Düzenlenen tören,  şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve mezarlara çiçek bırakılmasıyla son buldu.


Fotoğraflar