Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018

Gösterim: 834

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) Tarafından Gerçekleştirilen “Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması (YÖMA)”na Göre Uluslararası Öğrencilerimiz Üniversitemizden Memnun

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) araştırmalarının temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin, öğrencilerini tatmin etme düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri, öğrencilerin tatminkar olma düzeylerini temel alarak sıralamak ve öğrencilerin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlamaktır. Öğrenci memnuniyeti değerlendirmesi, üniversitelerdeki öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği alanlarında yapılmaktadır.

Üniversitemiz, “Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması (YÖMA)” sonuçlarına göre, Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 133 üniversite arasında 85. olmuştur. Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ise 96 devlet üniversitesi arasında 54. sırada yer almıştır.

Üniversitemiz, “Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması (YÖMA)” raporunda, Akademik Destek ve İlgi sıralamasında 133 üniversite arasında 64. Olurken Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet sıralamasında ise 133 üniversite arasından 71. olmuştur. Üniversitemiz, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği sıralamasında ise 133 üniversite arasında 75. sırada yer almıştır.

Üniversitemiz, Şubat ayında açıklanan ve Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Akademik Performans Değerlendirmesi” ve Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 Raporu’ndan aldığı başarılı sonuçlar sonrasında da “Yabancı Uyruklu Memnuniyet Araştırması (YÖMA)”da göstermiş olduğu başarı ile istikrarlı yükselişini sürdürmektedir.

Ayrıca, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından ilki 2017 yılında gerçekleştirilen “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)” 2018 yılı araştırmasında ise üniversitemizin bulunduğu Balıkesir şehri, 15. sıradan 13. sıraya yükselerek A kategorisinde yer almıştır.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması (YÖMA) 2018 Raporu için tıklayınız…

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) 2018 Raporu için tıklayınız…


Fotoğraflar