Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018

Gösterim: 1366

“Türkçe Yaz Okulu 2018” Programının Kapanış Gala Yemeği Düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü 2010 yılından bu yana her yaz yüzlerce öğrenciyi Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkiye’de Türkçe öğrenmeye ve Türkiye’yi yakından tanımaya davet ediyor. Dünya gençlerini Türkiye’de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına olanak sağlayan programda iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor. Türkçe Yaz Okulu’nda yoğun bir Türkçe kursunun yanı sıra kültür sanat etkinlikleri ve gezi programları da yer alıyor. Bu program, öğrencilere Türkçeyi yerinde öğrenme imkânı sunarken aynı zamanda Türkiye’nin tarihî ve turistik bölgelerini gezme, Türk kültürünü tanıma, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânı da sunuyor.


Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile 16 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu 2018” programının sona eriyor olması nedeniyle Bandırma Grand Asya Otel’de gala yemeği düzenlendi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, rektör danışmanlarımız, dekanlarımız, meslek yüksekokulu müdürlerimiz ile daire başkanlarımızın da katılımıyla gerçekleşen gala yemeği duygulu ve renkli görüntülere sahne oldu.

Programın açış konuşmasını Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden, Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömer İnan gerçekleştirdi. İnan, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde gerçekleşen “Türkçe Yaz Okulu 2018” programının sona eriyor olması nedeniyle düzenlenen gala yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizi,  Balıkesirimizi ve Bandırmamızı ülkemize gelen öğrencilere tanıtma şansı veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür ederim. Bu program sayesinde uluslararası öğrencilerimize Türk dilini, Türk kültürünü ve üniversitemizi tanıtma fırsatı bulduk. Yaklaşık bir ay süren program boyunca desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere, üniversite yönetimimiz ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe’ye teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i temsilen gala yemeğinde konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, programın öneminden bahsederek ulusluslararası öğrencilerin üniversitemize gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Serel, “Uluslararası öğrencilerimiz vesilesiyle Balıkesirimiz, çevre ilçelerimiz ve özellikle de Bandırmamız’da yoğun bir kültür etkileşimi gerçekleşti. Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri çalışma arkadaşlarımız uluslararası öğrencilerimizin bu bölgeyi tanımalarına, Türkçe’yi öğrenmelerine vesile oldu. Bu programın gerçekleşmesinde birçok kişinin emeği var. Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzden Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömer İnan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, Yunus Emre Enstitüsü’nde ders veren arkadaşlara, ulaştırma görevlisi arkadaşlara, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğündeki arkadaşlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Misafir ettiğimiz uluslararası öğrenciler gönül dili Tükçemizi yaşayarak öğrenme imkanı buldular. İnanıyorum ki ülkelerine döndüklerinde Türkçemizin, Türkiyemizin ve üniversitemizin gönüllü elçileri olacaklardır. Hepsini kucak dolusu sevgilerle ülkelerine uğurluyoruz.’’ diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen, “Türkçe Yaz Okulu 2018” programımızı tanıtan ve Bandırma’da bulunan uluslararası öğrencilerin üç hafta boyunca yaptığı etkinliklerden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterileri izlendi. Sinevizyon gösterilerinin ardından “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı kapsamında Jamaika’dan üniversitemize gelen uluslararası öğrenci Jamill, Türkiye ve Bandırma ile ilgili duygularını, “Herkese merhaba, ben Türkiye’yi çok seviyorum ve herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle burada sizlerin huzurunda olmaktan dolayı çok mutluyum. Böyle bir programla daha önce hiç karşılaşmadım. Ülkenize ve üniversitenize bizlere kapılarını açtıkları için oldukça minnettarız. Türkiye’de ve Bandırma’da yaşadıklarım daha önce

yaşadıklarımla kıyaslanamayacak kadar güzeldi. Türkiye’ye daha önce gelmediğim için burası hakkında pek fazla bilgiye sahip değildim ancak geldikten sonra çok kibar insanlarla karşılaştım. Farklı ülkelerdeki insanlar ile kaynaşabilmek için onların dilini öğrenmek gerekiyor. Yunus Emre Enstitüsü’ne ve üniversitenize bana bu fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum.” sözleri ile ifade etti.

Bir diğer uluslararası öğrencimiz Dubai’den ülkemize gelen Yaman, ‘’Ben biraz Türkçe konuşabiliyorum ama telaffuzum kötü olduğu için özür dilerim. Burada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Bandırma’yı ve Türkiye’yi çok seviyorum. Buraya gelmeden önce çok korkuyordum ama buraya geldikten sonra korkulacak bir şey olmadığını gördüm. Türkiye’nin kültürünü, tarihini ve misafirperver insanlarını çok sevdim. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne ve üzerimizde çok fazla emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Plaket takdimleri bölümünde Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’i temsilen Yunus Emre Enstitüsü Program Koordinatörü Onur Kale, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’e plaket takdiminde bulundu. Plaket takdiminde yaptığı konuşmada Kale, ‘’Yunus Emre Enstitüsü olarak misyonlarımızdan bir tanesi de kültürler arası ilişkileri kuvvetlendirmektir. Bu anlamda görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 farklı ülkeden 20 uluslararası öğrenciyi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde buluşturarak, bu coğrafyanın dilini, tarihini, kimliğini ve kültürünü onlara öğreterek ülkeler arası ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlamış oluyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz çok güzel bir sinevizyon gösterisi hazırlamış, kendilerine teşekkür ediyorum. Sinevizyonun fon müziği “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü idi. Hayatımızı da uzun ince bir yol olarak düşünebiliriz. Her gün, her hafta, her ay, her yıl hayatımızın içinden veya dışından birçok insan geçip gidiyor. Sadece samimi arkadaşlıklar, dostluklar kalplerimizde ayak izlerini bırakıyorlar. Uluslararası öğrenci arkadaşlarımız bizde ayak izlerini bıraktılar. İnşallah bizler de onlarda ayak izlerimizi bırakabilmişizdir.’’ diye konuştu.

​Plaket takdimi bölümü “Türkçe Yaz Okulu 2018’’ programında üniversitemiz adına görev alan ve yoğun emek sarf eden Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Ömer İnan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe’ye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in, Yunus Emre Enstitüsü Program Koordinatörü Onur Kale’ye ise üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz’un plaket takdiminde bulunması ile sona erdi.

Plaket takdimleri sonrasında ise halk oyunları eğitmeni Enes Kurt yönetiminde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi halk oyunları ekibi zeybek oyunu sergiledi. Sonrasında ise “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı uluslararası öğrencileri ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi halk oyunları ekibi harmandalı-zeybek gösterisini birlikte sergilediler. Büyük beğeni toplayan gösteri sonrasında gerçekleşen toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.