Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021

Siyasal Bilgiler ve Ombudsman Topluluğumuzca "KPSS ve Kurumsal Sınavlarda İktisat" Programı Düzenlendi

Siyasal Bilgiler ve Ombudsman Topluluğumuz tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda iktisat alanına ilişkin bilgilendirici program düzenlendi. Moderatörlüğünü Topluluk Başkanı

Meyra Nur Şen’in yaptığı programa konuşmacı olarak Müfettiş, Konkordato Komiseri ve Eğitim Koçu Berkan Cihan katıldı. Programda ilk olarak KPSS A ve B grubu hakkında bilgiler veren Cihan, soruların konu başlıklarına ilişkin dağılımından da bahsetti. “Kpss sınavına nasıl hazırlanılmalı?” sorusunu cevaplandıran Cihan, “Okuyan ve mezun öğrencilerin sınava nasıl hazırlanması gerektiği konusunu ikiye ayıralım. Okuyan bir öğrencinin üçüncü sınıfta başlayarak sağlıklı ve doğru bir temel oluşturduğunda, son senede de alan çalışarak istediği puanları alması mümkündür. Mezun arkadaşlar daha geniş zamana sahip olduğu için planlı bir çalışma ile daha kolay oluyor.” dedi. Programın sonunda ise sınava hazırlananlara Cihan, “Konunun özeti olarak doğru ve planlı çalışma bizleri iyi yerlere getirir. Pes etmeyin.” şeklinde tavsiyede bulundu.