Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2018

Gösterim: 1951

Rektörümüz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Şereflendirdiği Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne Katıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığında düzenlenen mezuniyet töreni dolayısıyla Balıkesir’ e teşrif etti. Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığında gerçekleşen, 1526 muvazzaf astsubay adayının mezuniyet töreninde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Balıkesir İl Protokolü ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de hazır bulundu.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubaylık kritik bir görevdir. 15 Temmuz kıyamının sembol ismi Ömer Halisdemir kardeşimiz de bir astsubaydı. Terörle mücadele herkese hak görülüyor ama konu Türkiye olunca birden işin rengi değişiyor. Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına kendi irademizle kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz. Elini vicdanına koyan herkes, şu gerçeği kabul edecektir, Türkiye'nin sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakârlığı ne de ekonomide oturtulmaya çalışıldığı kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor. Biz bu orduyla değil terör örgütlerini Allah'ın izniyle tıpkı ecdadımız gibi 7 düveli önümüze katar cehenneme kadar kovalarız.” diye konuştu.

Mezuniyet töreni, Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan dereceyle mezun olan öğrencilere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma takdimi ve tüm mezun öğrencilerin yemin etmelerinin ardından gerçekleşen tören geçişi ile son buldu.