Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019

Gösterim: 897

İşletme ve Ekonomi Topluluğumuz tarafından "Zero To One" etkinliği düzenlendi

İşletme ve Ekonomi Topluluğumuz tarafından "Zero To One" etkinliği düzenlendi. 27 Kasım Çarşamba günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gün boyunca yapılan etkinlikte birbirinden değerli isimler öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

Konferansın açılış konuşmasını Bandırma Ticaret Odası Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu gerçekleştirdi. Dedeoğlu, “Bandırma Ticaret Odası adına tamamen gönüllü hizmet vermekteyiz. Temel amacımız girişimci ruhlu olan kişilere eğitimler ve seminer düzenleyerek destekte bulunmak. Özellikle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarımızla çok sayıda programda bulunduk. Her zaman girişimcilerin yanında olmaya hazırız.” diye konuştu.  

Konferans 2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafında “Genç Girişimci” ödülü alan Cihan Buğdaycı’nın konuşmasıyla devam etti. Hayatına Erzurum’un bir köyünde başladığını, henüz üç aylıkken babasını kaybettiğini anlatan Buğdaycı ilkokulu çobanlık yaparak okuduğunu sonrasında eğitimine İstanbul’da devam ettiğini anlattı. “Bir şeyleri başarmanın çok zor olmadığını görmemiz gerekiyor” diyen Buğdaycı, “Bu ülkenin taze, yetişmiş beyinlere çok ihtiyacı var. Benim hikâyem kitaplarla tanıştığımda başladı. Ben de insanları kitapla değiştirebileceğimi düşünerek “Kitaplaşarak İnsanlar Projesi” ile insanlara kitap okumayı kazandırmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi yaptık. Sizler hayallerinize sahip çıktığınız zaman mutlaka o hayal size sahip çıkıyor.” dedi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise zeytin çekirdeklerinden plastik üretimini gerçekleştiren Biolive’in kurucusu Duygu Yılmaz girişimcilik hikayesini anlattı. Yılmaz konuşmasında işinden istifa edip zeytin çekirdeklerinden plastik üretme hayalini gerçekleştirmek için İTÜ Kuluçka Programı’na kayıt olmasından ve ekibini kurarak çalışmalarına başlama sürecinden bahsetti. Yılmaz konuşmasında ayrıca ilk iş fikri, İTÜ ve ODTÜ tarafından ofis imkânıyla desteklendiğinden bahsetti. Yaptığı çalışmalarla Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği bir yarışmada ikincilik ödülü aldığını belirten alarak Almanya’ya gönderildiğinden, orada eğitimlere ve firma görüşmelerine katılarak Türkiye’ye döndüğünde Vestel Ventures’tan aldığı yatırım desteğiyle kendi şirketini kurma hikayesini öğrenciler ile paylaştı. Başarısız olmadan başarılı olmanın zor olduğunu söyleyen Yılmaz “Önemli olan vazgeçmemek” dedi.

Program Siteplus Entegre Tesis ve Site kurucu ortaklarından Ufuk Çoşkun’un konuşmasıyla devam etti. Çoşkun girişimcilik hikâyesinden bahsettiği konuşmasında, “İnsanları etkilemenin en önemli unsuru samimi ve içten olmaktır. İnsanlarla konurken ismini söyleyin, onları takdir edin, onlara teşekkür edin. İyi yöneticiler böyle yapar. İletişim kurabilmek belli bir yola girebilmektir. İnsanlarda güven duygusu uyandırmalıyız. Güven olmazsa ticaret, dostluk söz konusu olamaz. Güvende karakter çok önemlidir. Kendinize küçük sözler verin ve bu sözleri tuttuğunuz sürece güveniniz yerine gelir. Özgüveniniz geliştikçe verilen sözleri tutar hale gelirsiniz. Tutarlı olursunuz. Başarılı olmak istiyorsanız güçlü olan yönlerini ortaya çıkartın” dedi.

Program JSR Bursa Başkanı İrem Güloğulları’nın konuşması ile devam etti. Güloğulları konuşmasında “Başarısızlıklardan nasıl başarı zinciri oluştururuz?” sorusuna cevap veren bilgiler paylaştı. Güloğulları, “Her zaman başarısızlık olur ama önemli olan pes etmemek. Ve yapabileceğinizin en iyisini yapın” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak son olarak Bandırma Psikoterapi Merkezi'den Psikatrist Dr. Deniz Yıldız katıldı. Yıldız konuşmasında başarıda yaşın bir öneminin olmadığından, değişim için gerekli unsurlardan bahsetti. Değişim için istekli olmanın önemine vurgu yapan Yıldız, "Herkesin bir değeri vardır ve o değeri bulup, adım atmak başarıyı getiren etkendir." dedi.

 Gün boyu süren etkinlikte programa katılım sağlayan öğrenciler için sürpriz hediyelerin olduğu çekilişler yapıldı. Ayrıca aralarda katılım sağlayan dinleyicilere program sponsorları tarafından ikramlarda bulunuldu.