Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019

Gösterim: 1413

Havacılık ve Uzay Topluluğumuz, Çocuk Üniversitemiz ve Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi İş Birliğinde Düzenlenen “Model Roket Başlangıç Kursu” Başarıyla Tamamlandı

Bandırma’da 1957 yılında kurulan ve ülkemizde ilk füze denemelerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Bandırma Füze Kulübü’nden esinlenerek kurulan Havacılık ve Uzay Topluluğumuzun öğrencileri, Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi ile iş birliği ile “Model Roket Başlangıç Kursu” düzenlediler.

Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler koordinatörlüğünde ve Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli, Model Uçak Öğretmeni Oktay Ünlü’nün eğitmenliğinde Havacılık ve Uzay Topluluğu’ndan 12 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen eğitimi, ilköğretim 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan oluşan Çocuk Üniversitesi öğrencilerimiz de gözlemleme imkanı buldular.

Üniversitemiz Rektörlük Binası’nda oluşturulan atölyede 7 Ocak’ta başlayan eğitimler, kursiyerlerin hazırlamış oldukları roketleri fırlatma işlemlerinin yapılmasıyla 11 Ocak’ta başarıyla tamamlandı.

Düzenlenen roket fırlatma işlemlerinde Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş da hazır bulundular.