Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018

Gösterim: 2572

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı (BANÜV) Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Bandırma Kaymakamlığı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Bandırmalı hayırseverlerin desteği ile Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak Bandırma Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı (BAYÖV) ismiyle 03.04.1998 tarihinde kurulan, 23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6640 sayılı kanun ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluşu sonrasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı (BANÜV) ismini alan vakfımızın olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Ertan Demirkapı’nın açılış konuşmasını yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i kürsüye takdim etmesiyle başlayan olağan genel kurul toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Vakfımız Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak Bandırma Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı (BAYÖV) ismiyle 3 Nisan 1998 tarihinde kuruldu, daha sonra 23 Nisan 2015 tarihinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kuruluşu ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı (BANÜV) ismini aldı. Mevcut üye sayımız 92 kişi, bunların bir kısmı üniversite personelimiz bir kısmı da Bandırma’mızın işadamları ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinden oluşmakta. Yönetim kurulumuz 5 kişiden oluşuyor. Başkan Vekilimiz Doç. Dr. Metehan Yılgör, Adil Levent Coşkun, Ticaret Odası Temsilcisi Bahadır Çemberci ve Ticaret Borsası Temsilcisi İsmail Tunçbilek Beyler yönetim kurulunu oluşturmakta.” bilgisini paylaştı.

Konuşmasının devamında vakfın faaliyetlerinden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Vakfımızın adını ve yapacağı çalışmaları sizlerin de işbirliği ile kamuoyuna ve Bandırma’ya duyurmak, bununla birlikte güzel işler de yapmak istiyoruz. Üniversite vakıflarını incelediğimizde öğrencilere burs imkanı sağlandığı, bilimsel faaliyetler ve sosyal etkinliklerin desteklendiğini görüyoruz. Vakfımız ile gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ilk hizmet öğrencilerimize yurt yapmaktı. Yaşanan yasal sorunlar sebebiyle aksayan bu yurt projemizi, lehimize sonuçlanmasını beklediğimiz mahkeme kararı sonrasında gerçekleştireceğiz. Bahsettiğimiz hizmetlerimizi gerçekleştirmek için ekonomik güce ihtiyacımız olacak, bunları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Bunların yanı sıra vakfımızın kurumsal kimlik çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış bulunmakta ve bu ay içerisinde tanıtım çalışmalarımızı başlatmış olacağız. Bu sene sizlerin de desteği ve gayretiyle vakfımızı ön plana çıkartacak ve daha çok faaliyet gerçekleştireceğiz.” dedi.

Üniversitemiz ile ilgili de bilgiler paylaşan Rektörümüz, “Üniversitemizde 16 yeni bölüm ve program açıldı. Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayılarımız da artacak, yaklaşık olarak üniversitemize 1500 yeni öğrenci gelecek. Planlamalarımıza göre önümüzdeki beş yıl içerisinde 20.000 öğrencimiz olacak. Bu sene 500, önümüzdeki sene de 500 olmak üzere 1000 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemize gelecek. Ayrıca yeni merkez yerleşke inşaatlarımız başladı ve çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yaklaşık 28.500 m2 merkezi derslik ve 13.000 m2 alanı kaplayacak öğrenci yaşam merkezimizin inşaatları da devam etmekte. Ayrıca mevcut binalarımızın üstüne de birer kat ekleyerek acil çözüm bekleyen denizcilik fakültemizin mekan sorununu çözmüş oluyor ve bölgenin en büyük kütüphanesini Bandırma’ya kazandırmış oluyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmasını “Vakfımız için bugün önemli bir gün, katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” sözleriyle tamamladı.

Divan Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel,”1998 Nisan’dan beri 20 yıldır vakıf üyesiyim. Bugün burada divan başkanlığı yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bandırmamızın her türlü desteğini bulacağı kurumsal bir yapı olan vakfımızda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in desteği ile yol alacağız.” diyerek divan açılışını yaptı.

Divan, Yönetim Kurulu Asil Üyesi Doç. Dr. Metehan Yılgör tarafından 2016-2017 yönetim kurulu faaliyet raporunun sunulması ile başladı. Denetim Kurulu Asil Üyesi İhsan Şen tarafından sunulan bilançolar ve gelir tabloları genel kurul tarafından ibra edildi.

Gerçekleşen olağan genel kurul ile yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine, Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ticaret Odası Temsilcisi Özel Aydın, Ticaret Borsası Temsilcisi İsmail Tunçbilek, Bahadır Çemberci, Adil Levent Coşkun, Doç. Dr. Metehan Yılgör ve Doç. Dr. Ertan Demirkapı seçildi. Yedek üyeliklerine ise Doç. Dr. Burak Darıcı, Şükrü Tan ve Ahmet Tetik seçildi.

Denetim kurulu asil üyeleri İhsan Şen, Prof. Dr. Zekai Mete ve Tayyip Serpen olurken denetim kurulu yedek üyeleri ise Doç. Dr. Ahmet Aydın ve Metin Yalçınkaya oldu.

Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı (BANÜV) Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerle son buldu.