Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019

Gösterim: 936

“4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi, 2. Danışma Kurulu Toplantısı” Gönen’de Gerçekleştirildi

İlki Afyonkarahisar, ikincisi Denizli ve üçüncüsü Sivas’ta düzenlenen “Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin dördüncüsü 25-29 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’de gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 2. Danışma Kurulu Toplantısı, Zirve’nin paydaşı olan Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımıyla Gönen Termal Yıldız Otel’de gerçekleşti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında 2.’si gerçekleştirilen toplantı, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kaya, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Balya Kaymakamı Fatih Topuz, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) Genel Sekreter Vekili Abdullah Gül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Gönen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi, Gönen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Çanakkale Başkanı Ahmet Çelik ve HTCD Danışmanlık ve İş Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Sehil ’in yanı sıra ilgili kurumların yönetici ve uzmanları ile özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile birlikte, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Uğur Günşen de katılım gösterdi.
Balıkesir Valiliği himayelerinde, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda düzenlenecek olan “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 2. Danışma Kurulu Toplantısı’nı Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak yönetirken,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Uğur Günşen ise “Gönen Termal Sağlık Kenti Projesi” konulu bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.

56 ülke ve 161 şehirden katılım beklenen kongre ile, 20 ilçesinin 13’ünde jeotermal kaynak bulunan Balıkesir’in termal ve sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelmesi hedeflenmektedir. 

Üniversitemizin de paydaşı olduğu “4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi”nin 2. Danışma Kurulu Toplantısı’nda sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Öncelikle başta Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı olmak üzere, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Zirve’nin paydaşı ve destekçisi olan tüm taraflara vermiş oldukları katkı nedeniyle çok teşekkür ediyorum. 3. çalışma yılını tamamlayarak 4. çalışma yılına giren Üniversitemizin kuruluşundan beri yer alan hedeflerinden biri de, başta Gönen Bölgesi olmak üzere termal ve sağlık turizmi alanında tüm şehrimize katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar gerçekleştirmektir.

Termal ve sağlık turizmi ile ilgili çalışmalarımızı son bir yıl içerisinde yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımızın sonucunda Gönen Belediyemizin destekleriyle Gönen’de bulunan termal bir arazi üniversitemize tahsis edilmiş bulunmaktadır. Gönen Belediyesi’nin tarafımıza tahsis etmiş olduğu yaklaşık 9 dönümlük bu termal arazi üzerine, Üniversitemiz tarafından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacaktır. Kurulacak olan bu merkezde, Üniversitemiz bünyesinde kuruluşu tamamlanma aşamasına gelen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Sağlık Bilimleri Fakültemizin ilgili bölümleri faaliyet gösterecektir. Ayrıca Gönen Belediyesi, Üniversitemize termal arazi tahsisinde bulunmasının yanı sıra, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek başka bir kuruma termal suyun tahsisini sağlamış bulunmaktadır. Bundan dolayı Gönen Belediyesi’ne ve değerli Başkanı Sayın Hüseyin Yakar’a çok teşekkür ediyorum. Yine bu çalışmalarda bize en büyük desteği sağlayan başta Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı olmak üzere, Gönen Kaymakamımız Sayın Faruk Bekarlar’a, Gönen Ticaret Odası ve Gönen Ticaret Borsası’na da teşekkürü bir borç biliyorum. Bu Merkez’in yürütülecek çalışmalarla bölge insanımıza, kentimize ve ülkemize çok önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Gönen bölgesine yönelik olarak düşündüğümüz projemiz şimdiden Balıkesir’i kapsayacak konuma erişmiştir. Bundan dolayı duyduğum memnuniyeti de burada ayrıca ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki düzenlenecek olan ‘4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi’ hem Balıkesirimiz hem de ülkemiz adına termal ve sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

“4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi, 2. Danışma Kurulu Toplantısı”, toplantıya katılan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.