Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019

Gösterim: 901

"15 Temmuz En Uzun Geceydi” Adlı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz En Uzun Geceydi” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan görsellerin yer aldığı “15 Temmuz En Uzun Geceydi” adlı fotoğraf sergisi, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Serginin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üniversitemiz personelinin katılımı ile gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün burada, Anadolu topraklarındaki bin yıllık tarihimiz boyunca görülmemiş bir ihanet girişimini unutmamak ve unutturmamak için bu etkinliği düzenlemekteyiz. 15 Temmuz 2016’da hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırının üçüncü yılında düzenlediğimiz etkinliklerle yaşanılanları, özellikle gençliğimizin hafızasında diri tutmamız gerekiyor. Diri tutmalıyız ki ülkemiz bir daha böyle bir durumla tekrar karşı karşıya kalmasın.’’ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ‘’Üniversitemiz, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi ile işbirliği halinde ‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programlarını icra etmektedir. Bu kapsamda bu gün üniversitemiz merkez yerleşkesinde oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Ormanı açılışını da gerçekleştirdik. Şu an gerçekleştireceğimiz sergi açılışından sonra ise akşam saatlerinde “15 Temmuz En Uzun Geceydi” adlı panelimiz düzenlenecektir. Ayrıca anma yürüyüşünde ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek anma programında tüm akademik ve idari personelimiz ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak hazır bulunacağız. Bu anlamlı sergiye katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yapmış olduğu konuşmanın ardından İlçe protokolünün katılımı ile kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi. “15 Temmuz En Uzun Geceydi” temalı fotoğraf sergisi 18.07.2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.