Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020

Gösterim: 2688

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” Dolayısıyla Mesajı

Millet olarak büyük bir fedakârlık ve azim göstererek kazandığımız destansı zaferin 105. yıldönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yüce ecdadımızın kadın-erkek demeden 7’den 70’e hep beraber kazandığı bu büyük zafer, Türk Milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen, “Çanakkale Geçilmez” diyerek vatanını korumak için verdiği mücadelenin şanlı destanıdır. Çanakkale Savaşı, vatan coğrafyasında yaşayan farklı kültürlerin, bu ülke için en zor zamanlarda nasıl bir araya gelebildiğini göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.

Bugün hepimizin görevi, uğrunda gözünü kırpmadan şehit olan ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel vatanı, o günkü ruh ve anlayışla korumaktır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak gayemiz, bu büyük zaferi gençlerimize en doğru şekilde aktarmak ve onları bu ruh, bu anlayış ve bu bilinçle yetiştirmektir.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını hiçe sayarak destanlaşan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi”mizin 105. Yıldönümünü kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör