Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018

Üniversitemizde “1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı” Düzenleniyor

Akıllı ulaşım sistemleri ekseninde çalışan bilim insanı ve araştırmacılarına, tartışma ortamları yaratmak, disiplinler arası bilgi alışverişi sağlamak, literatürü katkıda bulunmak, yeni bilimsel gelişmeleri gündeme taşımak ve tartışmak için  Üniversitemiz ev sahipliğinde 19–21 Nisan 2018 tarihleri arasında  “1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı düzenlenecektir.

Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS), seyahat sürelerinin azaltılması, yol ve sürüş güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapa­sitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin arttırılması, enerji verimliliğinin arttırılması ve çevreye verilen zararın azaltılması gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilmiş olup, kullanıcı-araç-altyapı-merkez arasında çok yönlü veri alışverişiyle izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren sistemlerin genel adıdır. AUS, otomotiv sektöründen ulaştırma sektörüne, sağlıktan çevreye, haberleşmeden bilişim-yazılım sektörüne, enerji sektöründen inşaat sektörüne pek çok sektörü ilgilendiren ve bu sektör ya da sektörlere katkı sağlayan yapısıyla disiplinler arası bir kavram olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple kongreye farklı disiplinlerde çalışan yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katılımını bekliyoruz. Konferansımızda yer alan konu başlıkları AUS bilimine ve sektörüne katkı sağlayacak niteliktedir.

Üniversitemiz, YÖK tarafından belirlenen 8 ihtisas üniversitesinden biri olarak “Akıllı Ulaşım Sistemleri” alanında çalışma yapmak üzere görevlendirilmiştir. Toplumların bu alandaki ihtiyaçlarının giderilmesi için ulusal ve uluslararası üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra kamu ve özel sektör temsilcilerinin de katılacağı konferansımız, 19 Nisan Perşembe Günü Saat 10:00’da gerçekleşecek açılış programıyla başlayacaktır.