Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018

Gösterim: 3867

Üniversitemiz İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Duyurusu

Üniversitemiz, yabancı dil öğretimi ile yetişmenize katkıda bulunmak amacıyla gerekli tüm olanakları sunma amacındadır. Yabancı dil öğrenmeye istekli ve hedefi olan öğrencilerimize bu hizmeti lisans öğrenimleri öncesinde İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ve lisans öğrenimleri boyunca zorunlu ve mesleki yabancı dil dersleri ile vermeyi planlamış bulunmaktayız.

Üniversitemizi kazanan ve ilk defa kayıt olan öğrencilerin öncelikle kayıt oldukları fakülte dekanlığına 3 Eylül – 12 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekir. Kontenjan dolduğunda başvuracak diğer öğrenciler yedek olarak kabul edilecektir.

Başvuru yapan öğrenciler 13 Eylül 2018 tarihinde saat 11.00’da bir seviye tespit sınavına alınırlar. Bu sınavın amacı; aynı veya benzer seviyede olan öğrencileri bir şubeye yerleştirmek ve öğrencilerin hangi seviyeden öğrenime başlayacaklarını tespit etmektir.

 İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında öğretilecek olan dil İngilizcedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfındaki sınavlar ve diğer değerlendirmelerin herhangi bir hükmü bulunmamaktadır. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler lisans eğitimlerine devam edebilirler.

Derslerin başladığı tarihten sonra veya yıl içinde bu programdan vazgeçme söz konusu değildir. Herhangi bir nedenle İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına devam etmeyenler ancak 2019-2020 Akademik Yılı Güz Döneminde lisans öğrenimlerine başlayabilirler.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesi ektedir.

Yabancı Diller Yüksekokulu