Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Mevlid Kandili Dolayısıyla Mesajı

Bugün, iki cihan güneşi, rahmet elçisi, ahlak ve iman kalesi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyayı teşriflerinin 1447’nci sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizler bu mübarek geceyi, O’nu daha iyi anlamak için bir fırsat bilmeli, O’nun hayat felsefesi üzerine kafa yorarak sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeliyiz.

Mevlid Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Ben inanıyorum ki, bu mübarek gece vasıtasıyla, hepimiz vicdani bir muhasebe yapacak, küskünlükleri unutacak, barışın ve kardeşliğin pekiştirilmesi için çaba harcayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu tür manevi gecelerin İslam dünyasının birliğini ve beraberliğini güçlendirip, tüm insanlığın acılarını ve gözyaşlarını dindirmesine vesile olması temennisiyle, üniversitemiz tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin ve İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir