Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Hıdırellez Günü Dolayısıyla Mesajı

Gelenek ve görenekler bir ülkenin ve coğrafyanın kültürünü oluşturan en önemli unsurdur. Baharın gelişinin, doğanın yeniden hayat bulmasının simgesi olan Hıdırellez, binlerce yıllık zengin kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden birisidir.

Bu zengin kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak da, başta bizler olmak üzere her bir vatandaşımızın görevleri arasında olmalıdır.

Yeniden canlanan ve yeşeren tabiat, bizlere onu korumamızı hatırlatarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmektedir.

Aydınlık günleri, bolluk ve bereketi müjdeleyen Hıdırellez’in tüm dünyada barış ve huzura vesile olması temennisiyle, tüm öğrencilerimizin, üniversite mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve umutlu yarınlar diliyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir