Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018

2018 - 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Temel Bilgisayar Dersinden Muafiyet Sınavı Duyurusu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne ilk defa kayıt yapan öğrencilerin, programlarında bulunan ön lisans düzeyinde “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” ile lisans düzeyinde “Temel Bilgi Teknolojileri” derslerinden muafiyet sınavı yapılacaktır. Muafiyet sınavı 20 Eylül 2018 Perşembe günü saat 14:00’de isteğe bağlı olarak tercih eden öğrencilerin kayıtlı olduğu birimde gerçekleştirilecektir. Öğrencinin muaf olabilmesi için sınavına katılarak “CC (60) ve üzerinde” not alması gereklidir. (Muafiyet sınavında CC (60) ve üzeri aldığınız not ortalamanıza dahil edilir. Muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin 19 Eylül 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar kayıtlı oldukları birimlerin öğrenci işlerine muafiyet sınavına gireceklerine dair dilekçeyi teslim etmeleri şarttır.

Muafiyet Sınavı Dersleri: Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Temel Bilgi Teknolojileri

Sınav Tarihi ve Saati: 20 Eylül 2018 Perşembe 14:00

Sınav Yeri: Öğrencinin kayıtlı olduğu birimlerde ilan edilecektir

Geçme Notu: 50 soruluk test sınavından 60 puan (CC) ve üstü

Ders İçeriği: Bilgisayarın temel bileşenleri (ekran, klavye, fare, anakart, hafıza, sabit disk, işlemci, ses kartı, DVD, CDROM vb.). Yazılım ve işletim sistemlerinin tanımı; dosya ve dizin kavramlarının tanımı, Windows ortamında dosyaları kaydetme, silme, kopyalama, yapıştırma, ismini ve özelliklerini değiştirme; dosya biçimleri; sistem dosyaları; dosya ve dizin arama; bit, bayt, ve kilobayt kavramları; denetim masası ayarları; sağlıklı ve güvenli bilgisayar kullanımı. Microsoft Office bileşenleri (Word, Excel, Powerpoint) temel düzey bilgisi. Word ile font ve punto ayarları, biçimlendirme ve stiller, sayfa düzeni ve yazıcı ayarları, tablolar, maddeleme işaretleri, kaynak gösterme, alıntı yapmak. Excel ile hücre işlemleri, hücre boyutunun ayarlanması, koşullu biçimlendirme, renklendirme, formüller ve fonksiyonlar, grafikler, özet tablo çıkarımı, sayfa düzeni ve yazıcı ayarları. Powerpoint ile tasarım ayarları, font ve punto değiştirmek, animasyonlar, slayt ayarları, ses ve müzik ekleme konuları ele alınacaktır.