Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024

Kamuoyu Duyurusu

Fikir Özgürlüğüne Karşı Uygulanan Vahşeti Kınıyoruz
Condemn the Brutality Against the Freedom of Speech

6 ayı aşkın bir süredir Gazze'de yaşayan masum insanlara karşı uygulanan vahşeti ve bu vahşeti barışçıl yöntemlerle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik kabul edilemez uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Columbia, Yale, New York ve Harvard Üniversitesi gibi bir çok üniversitedeki protestocuların Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes çağrılarının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. İsrail’le bağlantılı şirketlerle/üniversitelerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyoruz. Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi, temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü ile izliyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

We strongly condemn the massacres of the innocent people living in Gaza for more than six months and recently unjust treatment of the university students who are protesting peacefully. We express our solidarity with the protesters at many universities, such as Columbia, Yale, New York and Harvard who are calling for an urgent/lasting ceasefire in Gaza. We also demand that they cut their ties with Israeli-linked companies/universities. We are deeply saddened and strongly condemn the disproportionate response shown to the peaceful reaction of university students, which we consider a blow to fundamental human rights and academic freedom.

Prof. Dr. İsmail BOZ
Rektör | President