Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 9200

Üniversitemiz Rektörlük Görevi Devir -Teslim Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz Rektörlük Görevi Devir Teslim Töreni, 10 Eylül 2015 tarihinde Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Törene, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat MURAT, Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ, Genel Sekreter Metin KÜÇÜK, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı.

Rektörlük devir-teslim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük görevini tedviren yürüten Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptı. Konuşmasında yeni rektöre başarılar dileyen Prof. Dr. Kerim Özdemir, “Bugün Bandırma için önemli bir gün. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kurumsallaşma yolundaki ilk günü. Bandırma Güney Marmara´nın merkezi olan bir kenttir. Bugün itibariyle üniversitemizde 9 bin 618 öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. Bu öğrencilerin % 62´si lisans, % 32´i ise ön lisans birimlerinde kayıtlı öğrencilerdir. Yeni kurulan Üniversitesiyle de önemini ve değerini daha da artırmıştır.“ dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptığı konuşmada, Bandırma ve Üniversitemiz ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bandırma coğrafi olarak güzel bir yerde. İstanbul, Bursa ve Çanakkale´ye yakın olması avantaj. Öğrenciler için cazibe merkezi olması çok kısa zamanda mümkün olabilir. Bandırma´da çalışmak büyük bir mutluluk olacak benim için. Eğitim düzeyinin, kültür düzeyinin yüksek olduğu bir ilçe. Yapılan araştırmalara göre umut düzeyinin ve mutluluk düzeyinin yüksek olduğu bir ilçe. Bu şehirde kısacası geleceğe güzel bakılıyor. İnşallah bundan bizde Üniversite olarak nasibimizi alırız. Bize de halkın yaklaşımı bu şekilde olursa onlarla elbirliğiyle, kamu kurum kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, mesleki kuruluşlarla işbirliği içerisinde Üniversiteyi kısa zamanda bir yerlere getirmek mümkün olabilir.”

Tören Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR’in, Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR’e Üniversitemiz teşkilatlanmasına verdiği katkılardan dolayı çiçek takdiminde bulunması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.