Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019

Gösterim: 1669

Üniversitemizde “Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Konferansı (International Conference on Academic Studies in Philology) BICOASP” Başarıyla Gerçekleşti

Açılış töreni, 26 Eylül’de Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapılan “Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Konferansı (International Conference on Academic Studies in Philology) BICOASP” başarıyla gerçekleşti.

Konferansın açılış töreninde açılış konuşmasını Kongrenin Düzenleme Komitesi Başkanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu’muz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Mesut Kuleli yaptı. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakan Danışmanı, ayrıca Üniversitemiz Öğr. Üyesi Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Müdürü, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Türkmen ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir kürsüye gelerek konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir kongre sponsorlarına plaket takdiminde bulunurken, Kongre Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Fikret Türkmen tarafından da, desteklerinden dolayı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e plaket takdiminde bulunuldu.

Açılış töreninin ardından bildiri sunumları bölümüne geçildi. İlk günün ana konuşmacıları; Prof. Sündüz Öztürk Kasar, Prof. Dr. Magdalena Nowotna ve Prof. Dr. Osman Senemoğlu olurken, ikinci günün ana konuşmacıları ise; Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. Susan Petrilli, Prof. Dr. Augusto Ponzio ve Doç. Dr. Evangelos Kourdis oldu. İki gün boyunca paralel oturumlar şeklinde 5 salonda gerçekleşen kongreye, Türkiye’deki 61 farklı üniversiteden 96 bilim insanı ile Fransa, İtalya, Yunanistan, Almanya, Kanada, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan olmak üzere 8 farklı ülkeden gelen 18 bilim insanı katılım gösterdi. Katılımcılar, Dünya Dilleri ve Edebiyatları, Çeviribilim, Karşılaştırmalı Edebiyat, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri, Klasik Türk Edebiyatı, Türk Dili, Türk Halk Bilimi, Yeni Türk Edebiyatı konularında, Türkçe, İngilizce ve Fransızca olmak üzere toplam 114 bildiri sundular.

İlk günün oturumlarında, bildiri sunumları 15:30'da beş salonda paralel oturumlar şeklinde başlamış ve 18:00'a kadar devam etmiştir. Fakülte mensuplarımız;

Doç. Dr. Osman ÜNLÜ, "Bir Memorat Örneği Olarak Cinânî'nin Cinleri"

Arş. Gör. Derya GÜLLÜK, "İktidarın Dilinden Dilin İktidarına: Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" Romanı Üzerine Bir Okuma"

Arş. Gör. Ali Fuat ALTUNTAŞ, "Artvin İlinin Şavşat İlçesinde Kullanılan Hayvan Adları Üzerine Bir Deneme"

adlı bildirileriyle sempozyuma katılım gösterdiler.

Kongrenin 3. Günü, misafirler için Kyzikos Antik Kenti ve Manyas Kuş Cenneti gezileri düzenlendi. Katılım gösteren Türk ve yabancı bilim insanlarının oldukça memnun kaldığı ve filoloji alanına önemli bilimsel katkılar verecek olan “Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Konferansı (International Conference on Academic Studies in Philology) BICOASP” başarılı bir şekilde son buldu.


Fotoğraflar