Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018

Üniversitemizde “Yaz Okulu 2018” Programı Kapsamında Eğitim Gören Uluslararası Öğrencilerden Kültür Sanat Etkinliği

Yunus Emre Enstitüsü 2010 yılından bu yana her yaz yüzlerce öğrenciyi Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkiye’de Türkçe öğrenmeye ve Türkiye’yi yakından tanımaya davet ediyor. Dünya gençlerini Türkiye’de buluşturarak dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına olanak sağlayan programda iletişim dili olarak Türkçe kullanılıyor. Türkçe Yaz Okulu’nda yoğun bir Türkçe kursunun yanı sıra kültür sanat etkinlikleri ve gezi programları da yer alıyor. Bu program, öğrencilere Türkçeyi yerinde öğrenme imkânı sunarken aynı zamanda Türkiye’nin tarihî ve turistik bölgelerini gezme, Türk kültürünü tanıma, yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânı da sunuyor.

Üniversitemiz ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu 2018” programı kapsamında üniversitemize gelen 20 ülkeden 20 uluslararası öğrenci tarafından kültürümüze ait halk oyunları gösterisi ve türkülerimizden oluşan kültür-sanat etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00'da gerçekleşecektir.